top of page
LASERBEHANDLING

På Älvsjö Hudmottagning erbjuder vi behandling med marknadens mest kraftfulla lasermaskiner som används för behandling av bland annat aktiniska keratoser.

Behandling utförs av vår legitimerade personal som ständigt vidareutbildas. 

 

DISCOVERY PICO
Discovery Pico är världens mest kraftfulla laser för bland annat pigmentering.
En Nd:YAG-laser som använder kontrollerade pulser av laserenergi som levereras under pikosekunder, vilket är den kortaste laserpulstiden som för närvarande är tillgänglig.

Dessa supersnabba laserstrålar genererar fotoakustiska chockvågor för att bryta ner pigment i små bitar som kan absorberas och naturligt utsöndras av kroppen, utan att skada den omgivande vävnaden. Discovery Pico erbjuder två olika våglängder 1064 nm och 532 nm, för att rikta både ytliga hudproblem och mycket djupare pigmentering, som t.ex. melasma. Med Discovery Pico kan man även behandla aktiv akne och ärr.
KOLDIOXIDLASER YOULASER SURGICAL

YouLaser Surgical är en kirurgisk koldioxidlaser som kan användas i stället för skalpell och är därför vanlig vid behandling av en rad godartade hudförändringar. Koldioxidlaser sänder ut elektromagnetisk strålning med en våglängd på 10.600 nm, därför är laserstrålarna osynliga med blotta ögat. Behandling med koldioxidlaser bygger på brännglasprincipen där  den fokuserade ljusenergin absorberas helt av huden och omvandlas till värmeenergi. Man kan i princip behandla det mesta med laser.

Fördelarna med kirurgisk koldioxidlaser är många jämfört med skalpell.
Genom att variera laserns och grad av fokusering justerar man så att lasern kan användas för att koagulera, förånga eller skära. Allt detta utan att beröra huden och behandlingen är där med en helt steril procedur. Med denna laser behandlar man med hög precision och oftast utan blödning. Den ger även mindre svullnad, mindre smärta och mindre risk för ärrbildning än en skalpell. Mindre ingrepp kan oftast göras utan bedövning. Jämfört med skalpell blir eftervården mindre omfattande och dessutom minskar risken för infektioner och ärrbildning. 

bottom of page