Akuta tider

Vi erbjuder akuta tider som kan bokas via akutremiss och telefonsamtal, för de patienter som behöver omedelbar bedömning inom några dagar.

Har du patienter som haft malignt melanom eller har många avvikande födelsemärken? Älvsjö Hudmottagning blir först i Stockholmsområdet med nytt system för fotografering och kartläggning av födelsemärken och hudtumörer.

 

Screening: Tidig upptäckt och åtgärd av framförallt malignt melanom men även andra hudtumörer är avgörande för prognosen. FotoFinder är ett digitalt system för scanning och fotografering av hudkostymen. Scanningen är systematiserad och automatisk, görs i kombination med manuell bedömning av patientens hudförändringar/födelsemärken. Detta för att öka tryggheten för högriskpatienter med tidigare malignt melanom eller många avvikande födelsemärken genom regelbundna kontroller. Detta kan förhoppningsvis leda till tidigare upptäckt av nya hudtumörer, ökad trygghet för patienterna samt minskade ”onödiga” kirurgiska ingrepp. Se bilder och artikel för mer info under ”screening”.

Vi opererar alla hudtumörer och andra förändringar på huden.

Vi har möjlighet att operera exempelvis hudtumörer och nevus.

Operationer: På vår mottagning har vi möjlighet att operera alla slags hudförändringar. Flera av våra hudläkare är erfarna hudkirurger och vi utför även kirurgi i huvud-hals regionen. Vi har all nödvändig kirurgisk utrustning men även CO2-laser, PDT (fotodynamisk terapi) samt kryobehandling. Remittera gärna till oss för kirurgiska ingrepp på huden. Vid akuta operationer som vid misstänka maligna melanom, akut-märk remissen, vi har avsatta tider dagligen för akuta bedömningar och operationer.